Mickey Mouse Clubhouse

Adresse: I de danske historier har Mickey Mouse altid boet i Andeby, hvorimod han i de italienske historier bor i en helt anden by, der hedder Topolinia, eller Mousetown/Mouseton på engelsk. Vejen, hvor Mickey bor, hedder Musensvej, hvor han har et dejligt hus i nummer 13.

Arbejde: Mickey Mouse elsker mysterier og er således beskæftiget som privatdetektiv. Desuden driver Mivkey en transport virksomhed ved navn Zoom som han har sammen med Fedtmule.


Påklædning: Mickey Mouses påklædning varierer mere end Anders Ands. den klassiske Mickey Mouse har røde bukser på med to knapper i.

Debut i Danmark: Marts 1949 er første gang vi møder Mickey Mouse i Danmark.


Andet: I slutningen af 1927 kom verdens første lydfilm, "The Jazz Singer" med Al Jolson i hovedrollen. Walt Disney skaffede sig straks retten til at bruge lyden på tegnefilm og begyndte arbejdet med sin tredie Mickey Mouse-film. Han kaldte den "Steamboat Willie". Filmen blev meget dyr, og Walt Disney investerede alt, hvad han ejede, i den. En biografejer i New York bestemte sig for at prøve at vise "Steamboat Willie" med Mickey Mouse, og det blev en enestående succes. Walt Disneys film var snart på alles læber. Det lille firma begyndte straks arbejdet med at lægge lyd på de to første Mickey Mouse-film. Dermed blev "Steamboat Willie", som egentlig var den tredie Mickey Mouse-film, den første, som blev vist for publikum og den første i en lang række succeser fra Disney-selskabet. Walt Disney lagde selv stemme til Mickey Mouse indtil 1947. Så havde han så travlt, at Jim Macdonald måtte tage over, og han havde jobbet lige til 1983. Derefter har Mickey Mouses stemme været lavet af Wayne Allwine. En af de fineste komplimenter, Mickey Mouse har fået, fik han af Walt Disney selv. I et af de første tv-shows viste Walt seerne rundt i Disneyland. Her sagde han: "Jeg håber, vi aldrig glemmer en ting: Alt dette begyndte med en mus."

Filmen "Steamboat Willie" med Mickey Mouse kan ses her:
12.29Google Blogspot