Mit Frankrig - Jørgen Leth & Hans Pilgaard




Mit Frankrig - Jørgen Leth & Hans Pilgaard Jørgen Leth har inviteret Hans Pilgaard på en personlig tur gennem sit elskede Frankrig.

Tag med et højst umage par på et utraditionelt roadtrip; Jørgen Leth har inviteret Hans Pilgaard på en personlig tur gennem sit elskede Frankrig, og deres rejse sammen begynder i byernes by, Paris. Her viser Jørgen Hans sit yndlingskvarter Saint-Germain-des-Prés, hvor han altid bor, når han er i Paris. De skal på shopping i Jørgens yndlingsbutik, Giorgio Armani, have lækker mad på Michelin-restauranten Aux Charpentiers og drinks med Jørgens unge haitiske ex-kæreste Dorothie. De to herrer kender ikke hinanden på forhånd, men lysten til at lære endnu mere om Jørgen og Frankrig bliver hurtigt vakt hos Hans. Fortløbende episodenummer: 1:6.

Efter nogle intense og oplevelsesrige dage i Paris tager Jørgen og Hans toget videre mod Pau i Sydfrankrig, en by for foden af Pyrenæerne, som Jørgen har besøgt utallige gange, når han har dækket Tour de France. Denne gang glæder han sig til at have fri fra cykelsporten, så han kan opleve byen sammen med Hans. Pau har ifølge Jørgen meget at byde på - ikke mindst den storslåede udsigt til Pyrenæerne, som sætter mange drømme og tanker i gang. Hans vil gerne op i bjergene og opleve dem på tæt hold, men med Jørgen som rejsearrangør må han væbne sig med tålmodighed.

Jørgen elsker alt, hvad der har med velvære og luksus at gøre, så mens han og Pilgaard er i Pyrenæerne, skal de selvfølgelig også besøge et af stedets kendte kurbade. Her får de plejet deres ydre og drager så mod en anden stor attraktion, kilden i Lourdes. Et sted, hvor mange tusinde religiøse samles for at blive helbredt, for kilden har efter sigende helbredende kræfter. Som ateist er Jørgen meget imod sådanne steder, men må alligevel lade sig overgive sammen med den mere åbne Hans, da han mærker stedets stærke påvirkning af de besøgende.

Se Første af snit her - EKSTERN LINK

Læs også:

Netflix Review - De bedste online filmtjenester

Yousee andmelse - Anmeldelse af YouSee bredbånd

Viaplay andmeldelse - ViaPlay, men hvilken af de fire streamingtjenester er bedst?

Streaming i 2014: Her er de bedste online-filmtjenester


14.41Google Blogspot